Gå til innhold

ErikY

Medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Innlegg skrevet av ErikY

 1. Hvor lenge kan en "ferdigutkjørt" KC Heavy Cut H9.01 ligge på lakken før man tørker av? 

  Tenker det er tid å spare her, om man kan gå over større områder før man tørker av polishen. Kjører selfølgelig små områder på 40x40cm, før puten blåses ren og nytt middel tilføres. 

  Når man har funnet hvilken pute/polish kombinasjon, og kjørt test spot. Så trenger man vell ikke sjekke resultatet etter hver runde. Hvertfall når man har kjørt ut polishen helt. Da ser man jo nesten hvordan ståa er, med god belysning. 

  Hva tror dere? Hvor lenge kan polishen ligge før man får problemer med å tørke av? Blir vell lettere å se hvor man har vært også da😁

 2. Noen som vet hvilke gjenger og størrelse det er på fittingsene jeg har ringet rundt (se vedlagt bilde)? Skulle egentlig hatt det som på bilde 2 (se vedlagt bilde). 

  Er en Kränzle 2160 TST som jeg skulle ha bygd om til 2160 TS. Grunnen til dette, er at jeg har skaffet meg automatisk slangetrommel på 20 meter. Og trenger derfor ikke de 15 metrene som er på trommelen til maskinen. Skal fastmontere maskinen på en hylle i garasjen, og vil derfor skru pumpen av rammen, så den ikke tar unødvendig med plass. 

  Noen som har greie på hvilken plugg og overgang jeg trenger? 

  20210325_225809.jpg

  Screenshot_20210325-232326_Gallery.jpg

 3. Coookiey skrev (På 5.6.2020 den 10.10):

  Si jeg legger coating på bilen typ carpro cquartz. Må jeg vaske med nøytral sjampoo? Eller kan jeg bruke for eks koch NMS i bøtta ved enkelte tilfeller eller vil dette ruinere coatingen sine egenskaper da ? Og vil det samme gjelde for eks pw i kanonen på høsten vinteren?

  Når du bruker carpro cquartz, så ville jeg ha holdt meg til carpro sine produkter. Reset som bøttesåpe og Reload til å booste vannegenskapene til coatinga. 

  Men har lest dette om Nms: "Koch Chemie Nano Magic Shampoo is an Unchallenged high-tech shampoo to thorough gloss cleaning and long-term protection in a single step. Previously applied waxes and seals are preserved". Kan noen med erfaring si om dette stemmer? 

  Protectorwax vil nok ta over vannegenskapene, så da blir du være avhengig av denne for vannskrekk. 

   

 4. hjustad skrev (6 timer siden):

  Åpne den og stram alle stjernehodeskruer på innsiden av bakplaten 🙂

  Har prøvd det. Skrudde like gjerne av alle 3 skruene, for å sjekke om motloddet lå ann skjevt. Satt det på igjen og skrudde til på alle 3 skruene. Ingen forskjell😔

  • Trist 1
 5. trogha skrev (2 timer siden):

  Jeg tror også dette har noe med mekanisk slitasje å gjøre, på de "værste" voks/sealere ser man ofte dette mest tydelig etter første eller andre vask etter påføring. Men det er mildt sagt stor variasjon på holdbarheten på vokser/sealere og hvor bra (eller dårlig) de tåler vask/kjemikalier, og prisen på veldig mange produkter gjenspeiler seg ikke i holdbarhet. Så jeg er litt nysgjerrig på hva du har på bilen nå.

  Elsket og hatet sealeren Soft99 Fusso Coat V2😅, altså den nye versjonen. Lagt kun mtp holdbarhet, men dette ser jo dårlig ut. Kan være det ikke er like mye trøkk i den nye versjonen? 🤔

  Tenkte Fusso Coat sammen med QD Soft99 Speed & Barrier var den optimale comboen når man ser på holdbarheten.. 12 mnd med fusso og 6 mnd på speed & barrier. 

 6. Stian Nese skrev (1 time siden):

  CarPro reset? Denne booster ikke noe i allefall når jeg har brukt den på ubehandlet bil og ødelegger ikke noe når jeg bruker den på behandlet bil 🙂
  Selv liker jeg bath+ på biler med kun hurtigforsegling 🙂

  Carpro reset ser lovende ut når man leser produktbeskrivelsen ja. Men er denne bedre enn f. Eks 3D Pink, britemax puremax når det kommer til nøytral shampo uten glansforsterkere etc? 

 7. trogha skrev (8 timer siden):

  Litt av poenget med hurtigforseglinger er at de har vannegenskaper, har jeg en "vanlig" voks/sealer på bilen bruker jeg ikke hurtigforsegling/QD/QW før det jeg har på bilen begynner å bli svekket og vannegenskapene er blitt redusert. Litt fordi jeg vil vite hvor lenge det jeg har på bilen lever uten innblanding av andre produkter, og litt fordi en hurtigforsegling vil tulle med/erstatte vannegenskapene på det som allerede er på bilen.

  Skjønner at litt av poenget med hurtigforseglinger, er at de skal ha vannegenskaper. Det jeg mente var at det burde vært ett eller annet lurium, som man kunne lagt over voks/sealer ca. 1 gang i måneden, som ikke da har tatt knekken på voksen/sealeren. Men som har lagt seg som et lag over, og når dette "luriumet" har blitt slitt bort har, voksen eller sealeren stått igjen.

  Litt som en coating funker, med coatinga i bunn og top Coat eller quick detailer spray med SiO2 over. Finnes det noe slik til voks/sealer? 

 8. Noen som kan anbefale bøttesåpe som ikke svekker de hydrofobiske egenskapene til beskyttelsen på bilen? Tenker da ei nøytral såpe uten tilsatt voks eller lignende. 

  Hvordan er det om man bruker f. Eks. KC Nano Magic Shampoo, vil denne da ta over for forseglingen som er lagt på bilen? Så man da er avhengig av den for å få vannegenskaper? 

  Så over til hurtigforseglinger. Hvilken kan man legge over voks/forsegling uten at den tar knekken på det som er lagt? Har hørt KC Protector wax er en sånn type, som man er avhengig av for å få vannegenskaper. 

 9. Har gått til anskaffelse av Monopol Silikonfjerner og lurer på hvordan dere påfører denne som en wipedown. Brukes den i sprayflaske eller rister dere kannen med en mikrofiber over åpningen. Slik at produktet legger seg i mikrofiberkluten? 

  Isåfall, om det brukes i sprayflaske, hvilken flaske tåler stoffet? 

 10. Noen som kan anbefale en god syre som funker på flyverust/metallpartikler? Noe som kan erstatte dyr Iron-x. Tenker da å bruke det på lakk og ikke bare felger.

   

  Har aldri prøvd syre på flyverust, og har lyst til å prøve. Noen som kan anbefale gode produkt? 

  Og blandingsforhold på eventuelle produkt hadde vært fint. 

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Bruksvilkår til å plassere en lenke til siden med vilkår for bruk